Retro DAB radio's

DAB oftewel Digital Audio Broadcasting is de toekomst van het radio luisteren in de wereld. Dit Europese systeem is in 1993 voor het eerst geïntroduceerd en maakt het sindsdien mogelijk voor het publiek om digitaal naar dit medium te luisteren. Vaak wordt deze ultramoderne techniek in een nostalgisch jasje gestopt. Ze lijken dan op een klassieke transistor of buizen radio. Dit type wordet retro DAB radio genoemd. In ons assortiment vind je een keur aan modellen. Kies direct het model dat je wilt of lees de aanvullende informatie.

Prijs Meest verkocht   Filteren
€ 79,95

Draagbare radio - Dab radio - AEG - NDR 4156

 

  Wekkerfunctie
  LCD display
  AA potlood
  33 x 26 x 10 cm

€ 89,95

Draagbare radio - Dab radio - Roadstar - HRA-1300DAB

 

  Ontvangt ook FM-radio
  LCD display
  AA potlood
  23 x 14 x 10 cm

€ 99,95

Draagbare radio - Dab radio - König

 

  5 DAB+ en 5 FM
  Vermogen: 2 watt
  Ontvangt ook FM-radio
  Met aux-aansluiting

€ 99,95

Draagbare radio - Dab radio - König

 

  5 DAB+ en 5 FM
  Vermogen: 2 watt
  Ontvangt ook FM-radio
  Met aux-aansluiting

€ 226,95

Draagbare radio - Dab radio - Imperial - DABMAN i200

 

  Vermogen: 20 watt
  Met cd-speler
  LCD display
  37 x 14 x 15 cm

€ 255,95

Draagbare radio - Dab radio - Imperial - DABMAN i200

 

  Vermogen: 20 watt
  Met cd-speler
  LCD display
  37 x 14 x 15 cm

€ 255,95

Draagbare radio - Dab radio - Imperial - DABMAN i200

 

  Vermogen: 20 watt
  Met cd-speler
  LCD display
  37 x 14 x 15 cm

€ 118,95

Dab radio - AEG - NDR 4378

 

  10 DAB+ en 10 FM
  Vermogen: 20 watt
  Afstandsbediening meegeleverd
  Met aux-aansluiting
  Streaming via Bluetooth

Niet op voorraad

Retro DAB radio: moderne techniek in een klassiek jasje

Hoewel een dergelijk modern radio ontvangststation het uiterlijk heeft van een toestel uit de jaren 50 of 60, is er wel degelijk moderne techniek in verwerkt. Met de retro toestellen uit ons assortiment kun je namelijk digitale signalen ontvangen via het DAB+ netwerk. Dit is de verbeterde DAB techniek, die pas vanaf de tweede helft van 2013 in Nederland operationeel is. Om een beter geluid en meer radiozenders via dit verbeterde netwerk te ontvangen, heb je hardware nodig die deze technologie ondersteunt. Ondanks het klassieke uiterlijk is de gebruikte techniek nooit meer dan een paar jaar oud. Zou je een toestel openmaken, dan is het meteen duidelijk dat het om een modern apparaat gaat. Je hoeft je dan ook geen zorgen te maken over de kwaliteit van de speakers. Dit zijn moderne luidsprekers die een helder en luid geluid produceren.

FM ontvangen op een retro apparaat

Het luisteren via DAB is in Nederland inmiddels in een vergevorderd stadium. Alle grote landelijke en regionale radiozenders zijn via dit netwerk te ontvangen. Zowel publieke als commerciële zenders, plus een flink aantal extra opties die niet via de ether te ontvangen zijn. Toch zijn nog niet alle radiozenders overgestapt. De toestellen komen daarom ook met de mogelijkheid om FM zenders te ontvangen. Je kunt naast de digitale uitzendingen ook analoge zenders beluisteren via de traditionele etherfrequenties. Zo kun je bijvoorbeeld gemakkelijk en razendsnel schakelen tussen de verschillende kanalen. Tevens heb je geen last meer van ruis omdat het signaal digitaal binnenkomt. In de praktijk zal je dan ook maar weinig gebruikmaken van de optie om FM zenders te ontvangen. Deze optie gebruik je enkel wanneer je nog naar dat station wilt luisteren dat tot op heden nog niet met de tijd is meegegaan.

Retro DAB radio aansluitingen

Ze zien eruit als een ouderwetse draagbare radio uit de jaren 50 of 60. Door dit uiterlijk maak je makkelijk de vergissing om ook een geluidskwaliteit te verwachten die bij een ouderwetse radio hoort. Dit is uiteraard niet het geval. Het uiterlijk is zeer klassiek, maar in het apparaat zijn moderne versterkers en speakers verwerkt die een uitstekende geluidskwaliteit produceren. Indien het volume van deze standaard speakers nog niet voldoende is, dan hebben de toestellen ook diverse aansluitingen waarop je externe speakers of koptelefoons op aan kunt sluiten. Zo zijn de meeste modellen bijvoorbeeld van een AUX aansluiting voorzien. Met een AUX kabel kan je daardoor de retro DAB radio rechtstreeks op een actieve speaker of versterker aansluiten. Tevens hebben de meeste apparaten ook een 3.5 mm jack aansluiting. Dit is het type aansluiting dat voor de meeste koptelefoons wordt gebruikt. Een jack kabel is daarnaast ook geschikt voor het overbrengen van geluid naar een extra speaker.

Wat verstaan we onder retro?

Wanneer je op deze pagina van onze webwinkel terecht bent gekomen is het duidelijk dat een retro DAB radio kopen het doel is dat je graag wilt bereiken. De modellen die hierboven te zien zijn voldoen zeker aan de vereisten om dit doel te vervullen. Bekijk je echter het volledige aanbod radio’s dat wij te koop aanbieden, dan zal je opvallen dat veel meer modellen een klassiek en ouderwets design hebben. Hierdoor ontstaat de vraag wat we nu daadwerkelijk onder retro verstaan. Sommige draagbare DAB radio modellen op onze site zouden veel mensen namelijk ook onder de noemer retro plaatsen. Het verschil is echter dat deze modellen duidelijk enkele moderne kenmerken hebben. Zo heeft bijvoorbeeld het display een opvallende plek op de retro DAB radio gekregen en zijn er nieuwe stijl knoppen op het toestel verwerkt. De toestellen op deze pagina hebben verschillende extra kenmerken waardoor meer de indruk wordt gewekt dat het oud is. Zo zit er bijvoorbeeld op de voorkant een grote ronde knop waarmee de radiofrequenties ingesteld (zouden) kunnen worden. Dit is vaak alleen voor het realiseren van een realistisch uiterlijk bedoeld en heeft in zo’n geval geen praktische functie.

Vragen en advies

Heb je vragen over een van onze producten, of heb je advies nodige bij het maken van de juiste keuze? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contactformulier.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Uitstekend "Snel en makkelijke webshop." 9,6
Perfect "Het product werd in goede staat binnen een zeer korte termijn geleverd. Prettig bestelproces." 9,2
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links