Autoradio's DAB

Indien je auto nog niet van een DAB radio is voorzien, dan kan je in onze webwinkel een autoradio DAB+ kopen. Dit is een speciale radio die je gemakkelijk in een auto kunt installeren en waarop je kanalen kunt ontvangen die op het DAB+ netwerk worden uitgezonden. Met een autoradio DAB+ heb je nooit meer last van ruis tijdens het luisteren naar radiostations in de auto. Bovendien heb je de beschikking over veel meer kanalen dan op een standaard FM autoradio en is het ook nog eens supereenvoudig om tussen de verschillende radiostations te schakelen terwijl je aan het autorijden bent. DAB radio staat kortom garant voor storingsvrije ontvangst en optimaal gebruiksgemak.

DAB radio voor in de auto

DAB is de toekomst voor het luisteren naar radiostations in Nederland. Om die reden zijn de nieuwste modellen auto’s al standaard voorzien van een DAB radio. Sinds 2013 zijn alle publieke en commerciële radiozenders van ons land via Digital Audio Broadcasting te beluisteren. In dat jaar is ook de DAB+ techniek geïntroduceerd waarmee het luisteren naar digitale radio nog beter is geworden. Twee jaar later zijn ook de meeste regionale radiozenders aan de lijst van beschikbare kanalen toegevoegd. Een autoradio DAB+ komt met vele voordelen. Zo kan je onder andere tientallen radiostations zonder ruis ontvangen en krijg je informatie over hetgeen dat wordt uitgezonden op de display van de radio te zien. Heb jij nog een oudere auto die nog niet van een autoradio met DAB+ is voorzien? Dan kan je in onze webwinkel een autoradio DAB+ aanschaffen. Deze kan je vervolgens makkelijk in de aanstekeraansluiting van je auto pluggen en verbinden met de bestaande geluidsinstallatie van je auto.

Autoradio DAB+ voordelen

Er zijn genoeg redenen om een autoradio DAB+ te kopen. Je zal vast weleens een keer meegemaakt hebben dat het signaal uit je radio begint te ruisen wanneer je door een tunnel rijdt of als je een nieuwe regio inrijdt waar het radiostation op een andere frequentie wordt uitgezonden. Dit is behoorlijk irritant wanneer net je favoriete muziek wordt gedraaid of als je een interessante discussie op de radio aan het volgen bent. Slechts een handvol verschillende zenders worden door heel Nederland op dezelfde frequentie uitgezonden. De ruis als gevolg van een zwak signaal is daarom een probleem dat regelmatig voorkomt wanneer je met de auto door het land heenrijdt. Een autoradio DAB+ kan uitkomst bieden. Digital Audio Broadcasting biedt namelijk een betere audiokwaliteit, het zoeken naar en het schakelen tussen de verschillende radiozenders is veel gemakkelijker en als extra voordeel komt hier nog eens bij dat er veel meer kanalen beschikbaar zijn op het digitale netwerk. Tevens een leuke bijkomstigheid is dat een autoradio DAB+ is uitgerust met een digitale display waarop informatie te zien is over wat er op de radio uitgezonden wordt. Handig voor de naam van dat leuke nummer.

Digitale antenne voor DAB+

Indien je gebruik wilt maken van een autoradio DAB+ dan moet je ook een digitale antenne in je auto installeren. De standaard radioantenne van een auto is namelijk niet geschikt om zenders van het DAB+ netwerk te ontvangen. Gelukkig zijn in onze webwinkel ook digitale antennes voor je autoradio DAB+ als losse accessoires verkrijgbaar. Sommige DAB+ autoradio’s worden standaard met een antenne geleverd die je op de voorruit van je auto kunt plakken. Vervolgens plug je de aansluiting op het uiteinde van de antennekabel in je autoradio DAB+ en ben je klaar om de digitale radiozenders te ontvangen. Deze zelfde antenne is overigens ook geschikt voor het ontvangen van FM zenders die op de ether worden uitgezonden. Nog niet alle radiozenders worden via DAB+ uitgezonden. Een autoradio DAB+ komt daarom in de meeste gevallen ook met de functionaliteit om FM zenders te ontvangen. Met een snelle druk op een knop kan je gemakkelijk tussen FM en DAB+ radio switchen.

Geluid autoradio DAB+ uit speakers

Een autoradio DAB+ is niet uitgerust met ingebouwde speakers. Je moet daarom de autoradio DAB+ zo instellen dat het geluid uit de speakers in je auto komt. Hier heb je verschillende mogelijkheden voor tot je beschikking. Zo zijn er bijvoorbeeld autoradio’s DAB+ met een AUX-aansluiting waar je speakers op aan kunt sluiten. Met dezelfde aansluiting kan je ook een kabel met de AUX-ingang van je autoradio verbinden. De verbinding met de standaard radio die in je auto is gebouwd is op nog twee manieren mogelijk. Een autoradio DAB+ heeft bijvoorbeeld ook vaak een FM transmitter. Dit is een functionaliteit die het mogelijk maakt om het DAB+ radiosignaal op een vrije FM frequentie uit te zenden. Je kunt dan de autoradio op deze frequentie afstellen om zo het geluid door je speakers te laten klinken. De FM transmitter zal niet voor het meest zuivere audiosignaal zorgen. Een betere optie is daarom om streaming via Bluetooth op te zetten. Een moderne autoradio kan een Bluetooth signaal opvangen en verzenden naar de aangesloten speakers. Omdat er meerdere Bluetooth protocollen zijn, kan het wel voorkomen dat een oudere Bluetooth ontvanger niet goed werkt.

Tips voor kopen autoradio DAB+

Voordat je online een autoradio DAB+ kopen gaat, zijn er enkele dingen waar je op moet letten. Zo kunnen we je bijvoorbeeld als tip geven om goed in de specificaties van het product te kijken op welke manieren een verbinding met de huidige geluidsinstallatie van je auto mogelijk is. Tevens belangrijk is of er bij de autoradio DAB+ wel of niet een digitale antenne geleverd wordt. Indien dit namelijk niet het geval is dan moet je deze als losse accessoire bijbestellen. Een handige extra feature die goed van pas komt tijdens het gebruik van een autoradio DAB+ is de zogenoemde Service Following Function. Dat is een functie op de autoradio DAB+ die ervoor zorgt dat de frequenties van de radiostations automatisch veranderen wanneer je een nieuwe regio binnenrijdt. Ook handig is als je de mogelijkheid hebt om de autoradio DAB+ makkelijk van de standaard af te pakken en deze in je zak mee te nemen. Hiermee voorkom je diefstal uit je auto en de autoradio DAB+ is dan ook meteen een makkelijk draagbaar apparaat onderweg.

Vragen en advies

Heb je vragen over een van onze producten, of heb je advies nodige bij het kiezen van een DAB autoradio? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contactformulier.

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links