Pure DAB radio's

Met een Pure DAB radio ontvang je zowel commerciële als publieke radiozenders, zowel via DAB als ook nog steeds via FM. In Nederland zijn tegenwoordig vrijwel alle radiostations via DAB te luisteren. Met een DAB radio van het merk Pure heb je vaak ook nog een veel betere geluidskwaliteit en een ruimere keuze aan (voorkeur)zenders. Hieronder zie je onze Pure DAB radio’s welke ook nog eens geschikt zijn om DAB+ te ontvangen. Zo ben je dus zeker van de hoogste kwaliteit radio. Of je nu een draagbare radio zoekt of een wekkerradio, wij hebben het allebei. Bestel je radio vandaag voor 22:00 en je hebt morgen al een fijn geluid in huis.

Wat is een Pure DAB radio?

In Nederland zijn vrijwel alle radio stations via DAB te luisteren. DAB staat voor Digitale Audio Broadcasting. Tegenwoordig is er zelfs DAB+, dit is een verbetering van het DAB signaal. Het voordeel van DAB is dat er veel minder ruis in het signaal zit en de kwaliteit van het geluid onder andere daardoor beter is. Dit komt omdat DAB gebruikmaakt van een digitaal signaal, waardoor er minder kwaliteitsverlies is. Nederland liep lang achter in het gebruik van DAB ten opzichte van omringende landen. Nederland heeft deze achterstand inmiddels weggewerkt en DAB+ wordt dan ook steeds vaker gebruikt. Om DAB+ te ontvangen heb je een speciale radio nodig, zoals een Pure DAB radio. Deze radio ziet er vrijwel hetzelfde uit als een radio die enkel FM ontvangt. Terwijl een FM radio geen DAB of DAB+ kan ontvangen, kan een Pure DAB radio juist zowel DAB+ als FM ontvangen. In de praktijk zul je de FM ontvanger weinig gebruiken, omdat DAB+ veel voordelen boven FM heeft. Als je eenmaal aan de geluidskwaliteit van DAB+ gewend bent, zul je je snel storen aan de ruis van een FM radio en vrij snel willen terugschakelen naar een DAB gerelateerde storingsvrije radio-ontvanger.

Waarom DAB beter is dan FM

DAB is interessant voor mensen die nog veel via FM luisteren, bijvoorbeeld thuis via een draagbare radio of in de auto. Met een DAB radio kun je meer zenders ontvangen dan met een FM radio, bij deze laatste is het aanbod bijna altijd vrij beperkt. De Pure DAB radio heeft dankzij DAB een beter bereik. FM heeft een slechte landelijke dekking, rij je bij een grote stad vandaan dan wordt het bereik al een stuk minder. Met een Pure DAB radio heb je ook in een meer afgelegen gebied meestal een beter signaal dan via FM. Bij FM weet je hoe het klinkt als je een slecht ontvangst hebt: de radio gaat kraken en ruisen. Een Pure DAB radio heeft zelfs bij een slecht bereik toch een goed geluid onder meer omdat deze techniek meerdere signalen kan combineren. Dit betekent niet dat de radio overal bereik heeft, maar toch op veel meer plaatsen dan met een FM radio. Dat het geluid bij slecht bereik toch van goede kwaliteit is, komt doordat het signaal digitaal is. Het nadeel van DAB+ is dat radio’s die gemaakt zijn om DAB te ontvangen niet zonder meer DAB+ kunnen ontvangen. Met een Pure DAB radio van deze pagina ben je er wel zeker van dat je DAB+ kunt ontvangen.

Nooit meer frequenties onthouden

Je hebt met een Pure DAB radio een veel betere geluidskwaliteit en een ruimere keuze aan zenders. Daarnaast is het ook nog eens afgelopen met het zoeken naar zenders. De Pure DAB radio zoekt zelf de zenders op en kiest (of combineert) de beste frequentie(s). Je hoeft dus niet langer door alle krakende frequenties te zoeken naar een radiosignaal. Hierdoor werkt de Pure DAB radio een stuk makkelijker dan een ouderwetse FM radio. Wil je toch via FM luisteren? Dat kan gelukkig ook nog, maar DAB zenders zijn wel makkelijker te gebruiken. Dit komt doordat je geen frequenties hoeft te onthouden. Heb je een Pure DAB radio met DAB+ dan kun je natuurlijk ook gewoon DAB ontvangen, ondanks dat dit andersom niet mogelijk is. Het verschil tussen DAB en DAB+ is dat een Pure DAB radio met DAB+ een efficiëntere techniek is, waardoor er ook minder signaal verloren gaat. Dit heeft als gevolg dat de DAB+ standaard zorgt voor een hogere kwaliteit geluid. Voor mensen die geen radio luisteren via internet is DAB+ de beste oplossing. Is een zender nog niet beschikbaar via DAB+, dan kun je DAB luisteren. Heeft de zender ook dit niet dan heb je nog altijd de mogelijkheid om gewoon via FM te luisteren.

Soorten Pure DAB radio

Je hebt een keuze te maken in wat voor soort Pure DAB radio je gaat kopen. Je kunt namelijk kiezen voor een Pure DAB radio die draagbaar is, of een Pure DAB wekkerradio. De wekkerradio is ideaal voor in de slaapkamer, je kunt er zowel je wekker mee zetten als radio mee luisteren. De wekker kan een alarm laten afgaan om je wakker te maken, of de wekker kan beginnen met het laten horen van een vooraf gekozen radiozender. De draagbare Pure DAB radio is handig als je deze regelmatig wilt verplaatsen. Je kunt deze makkelijker ergens mee naartoe nemen. Ook als je je binnenshuis vaak verplaatst is een draagbare Pure DAB radio handig, omdat je deze dan gewoon mee kunt nemen naar een andere ruimte. Naast het verschil in soort Pure DAB radio zit er ook verschil in prijs. Dit verschil komt bijvoorbeeld door het aantal zenders dat de Pure DAB radio kan ontvangen. Zo kan de goedkoopste Pure DAB radio 8 DAB+ en 8 FM zenders ontvangen en onder een voorkeurstoets vastleggen, terwijl een duurdere variant tot wel 30 DAB+ zenders en 10 FM zenders kan vastleggen. Zoek je een Pure DAB radio dan heb je dus een ruime keuze in soort, prijs en aantal zenders. Ook in de geluidskwaliteit is er variatie.

Vragen en advies

Heb je vragen over een van onze producten, of heb je advies nodige bij het kiezen van een Pure DAB radio? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contactformulier.

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links